Expositie Tineke de Boer bij de Baarnse notarissen

De Baarnse beeldend kunstenaar Tineke de Boer (www.studiocreatuur.nl) toont van 1 juli tot en met 29 september 2016 diverse werken uit haar collectie bij de Baarnse notarissen aan de Eemnesserweg 12 in Baarn.

Tineke werkt het liefst met olieverf op linnen, doek of canvasboard naast snelle waterverven. De onderwerpen zijn soms abstract maar meestal laat zij zich leiden door herkenbare vormen. Dan is er kleur, een oneindige taal van contrast, harmonie en inspiratie met als resultaat een decoratieve beelding, soms dromerig, dan weer krachtig van toon.

 

Tineke zegt hierover: ”de beweging verstillen, dat houdt mij bezig…”

Terugkerende thema’s in haar werk zijn het leven in stad en dorp, natuur en de seizoenen. De laatste jaren schildert zij ook steeds vaker portret, dans, couleur locale en mode.

Op deze tentoonstelling hangen onder meer dansschilderijen en modetekeningen op papier met als thema de New Look van Christian Dior. Na WO II lanceerde het modehuis Dior een nieuwe lijn met onder andere getailleerde jasjes en wijde rokken. Er werden meters stof verwerkt in dit zwierige silhouet.

Tineke (1955, Amersfoort) studeerde in Utrecht (kunst-)geschiedenis en mode (coupeuse) en heeft vanaf 2001 met veel plezier menig kunstenaar uit Baarn en omgeving op de kaart gezet in galerie & atelier Studio Creatuur. Nog steeds geeft zij teken- en schilderlessen in eigen atelier naast les in kostuumtekenen op het Baarnsch Lyceum.

Zelf ontdekte zij het tekenen en schilderen tijdens haar studie en kwam zij terecht op het atelier van haar buurman schilder/beeldhouwer Rien Goené alwaar zij 15 jaar werkte, de basis voor haar techniek, inspiratie en motivatie.

Het is haar passie om nu zelf het stokje door te geven, het scheppend vermogen aan te wakkeren bij jong en oud en zelfbewustzijn te stimuleren in een wereld vol onrust.

Met deze expo viert zij het leven met verve!

De Baarnse notarissen wil kunst en cultuur bevorderen en met name kunstenaars uit Baarn en omgeving onder de aandacht brengen. Periodiek wordt dan ook een nieuwe collectie van een andere kunstenaar getoond.

Iedereen die wil, kan tijdens kantoortijden (maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur) in de ontvangstruimtes op de begane grond van het kantoor aan de Eemnesserweg 12 (ingang Veldstraat) in Baarn een kijkje komen nemen.

Ook wanneer u geen afspraak heeft bij de notaris!